Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Nieuws

 • thumb 05-07-2011  - Het thema voor van 2011 is Let's Play!, wat staat voor geloof in eigen kunnen, voor onbevangenheid, voor durf en voor rock 'n roll. In het programma en in de aankleding op het terrein komt die houding op vele manieren terug.

  Het nieuws wordt momenteel gedomineerd door de bezuinigingen in de kunstwereld. Terecht natuurlijk. Maar heel vaak gaat het louter over geld en veel minder over creativiteit. Het Zomerparkfeest wil met het thema voor 2011 laten zien dat budgetten niet het belangrijkste zijn. Let's Play! is een mentaliteit, een positieve houding die uitgaat van de eigen kracht. Het Zomerparkfeest programmeert alweer voor het vijfde jaar aan de hand van een thema. Let's Play! Is natuurlijk ook een reactie op de verregende editie van vorig jaar. Het Zomerparkfeest wil met dit thema haar kracht laten zien.

  Programmatisch staat Let's Play! voor meer rock ’n roll in de podiumkunst. Voor meer lef en voor meer durf. Voor speelse naïviteit. De programmacommissie heeft gezocht naar makers die dicht bij zichzelf blijven, risico's nemen en die een do-it-yourself-mentaliteit uitdragen. Artiesten die het podium opklimmen omdat ze geen andere keus hebben, omdat het eruit moet. Kunst van binnenuit dus. Aftikken en spelen maar. Let's Play! in letterlijke zin dus.

  Het thema is net als ieder jaar grafisch uitgewerkt door Studio Denk. Zij zijn aan de slag gegaan met duct-tape en hebben een geheel nieuw lettertype ontworpen hiermee. Met hand en schaar. Ook hier: Let's Play!

  Er wordt dit jaar gekozen voor een no-nonsense-uitstraling, die past bij het thema en ook bij een kleiner budget. Er wordt vooral gewerkt met materialen die toch al op een festival aanwezig zijn. Daar zal het aankledingteam zelf – in lijn met de Let's Play! gedachte – iets van maken. Hout, trapladders, vuilniszakken, prikkabel en met name duct-tape zijn terugkerende elementen.

  Je kunt onder programma meteen op de Let's Play!-button klikken om te zien welke programmaonderdelen speciaal in lijn van het thema geboekt of bedacht zijn.

Word vriend!