Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Rom blogt

 • 29-08-2010  - Mag ik u wederom verleiden? Zo'n vijfendertig cultuurartikelen liggen voor u klaar op deze koopzondag. Afgeprijsd. Het moet allemaal weg. We stoppen ermee. Sla uw slag daarom bij de restanten Cubaanse cocktails van 'JuanaFé' of kijk nog snel naar 'Awkward' folk in de Tempel van de Gouden Noot. Opruiming. Morgen reist Balthazar' weer naar Belgie. Is de 'Bläck Fööss' wieder zu Hause. Is 'Carolien Roodvoets' weer vreemd gegaan en zijn de 'The Wild Things' getemd. Dan zit de indieband 'Choir of Young Believers' in de auto naar Denemarken. Is de 'The Asteroids Galaxy Tour' in de zevende hemel. Vliegt 'Rick Estrin' met zijn 'Nightcats' helemaal terug naar Amerika. Zijn Typhoon en de 'New Cool Collective' ook over tijd. Dan is ook de 'Anala fase' weer in Vlaanderen. Is er zelfs van 'Only Seven Left' niets meer over. Kortom dan moet alles uitverkocht zijn. Op is dan ook echt op. Als je je nog even verkleed bij 'De Matjesdisco' of je beweegt op de techno van Mulder of de dance van Roska, dan zijn we helemaal 'los'. In lijn met Andy Warhol, voel je even Jezus in de schoot van de zwarte Maria op De Zetel der Wijsheid van de Venlose kunstenares Pascalle Mansvelders. Gewoon doen! Het Zomerparkfeest is een feest voor het hele gezin. Van min negen maanden tot negenennegentig jaar. Van muziekliefhebber to notoire drinker. Van arm tot rijk. Van blank tot zwart. Van blond tot grijs. Van mooi tot lelijk. Van groot tot klein. Kortom. Een winkel voor ierdereen. Veel plezier deze laatste dolle dwaze dag. En let op. Het begint al vroeg! Dus ben erbij!
 • 28-08-2010  - Hoe mooi kan een Zomerparkfeestavond beginnen. Met Maria de Fatima, Pitch Blond, Laura Vane & the Vipertones en Jon Allen binnen handbereik. En niet te vergeten Brigitte en Sandra met Het naadje van de kous over je verleidelijke imago in de eerste twintig seconden. Of wacht je af wat er gebeurt in de Grote Chaos Machine. Misschien staat het in schril contrast met de Happy Valley Picknick gepresenteerd door Jaap van Stempelgem. Samen met de welluidende stem van onze eigen stadsdichter Daan Doesborgh. Het zou zo maar kunnen. Maar gezelliger dan dit, kun je het niet krijgen. En heb jij een mooie ronde buik en lijkt het jou tof om deze te laten beschilderen door een professionele bellypainter? Dan zoeken wij jou! Tijdens de Happy Valley Picknick. Doe mee. En dan heb ik het niet eens over Staff Benda Bilili, zowel de zeer aangrijpende film in de Tempel van de Gouden Noot als het optreden op de Super Knaller. Een perfecte combi voor een festivalzaterdag. Of wordt het Daily Bread, Roy Aernouts, Juliette Travis, Hausmagger, DeWolff en Ernest van der Kwast & Christoph Vekeman. Allemaal zonder klantenkaart gratis af te halen. Gewoon even pinnen. Nog meer? Vertel!. Vertel!. Joris en Lucas draaien vinyl in de open lucht. Tot in de kleine uurtjes. Weer lekker swingen, niet te moeilijk. Wel moeilijk is Frenchtoast Soundsystem met electro en wat verder nog ter draaitafel komt. Of Limburgs DS-10 Dominator op een Nintendo-apparaatje of Gameboys-a-gogo. Of wandelen we naar De Grote Donnie, Vinnie & Sjakie Show. Swingen in de Witte Reus. Feesten. Laat je gaan op de derde dag van het Zomerparkfeest. Wat een feest. Wat een festival! Wat een feestival. Laat jezelf verleiden met de hoogste koffie op het hele festivalterrein. Duurt maar één kopje. Gewoon doen!!
 • 27-08-2010  - U moet er snel bij zijn vandaag, want het wordt Happy Hour! Twee betalen, drie halen. Kunt u de verlokking aan? Het zal u niet gemakkelijk gemaakt worden. Het terrein zal weer ontdaan worden van alle modderige ondergrond. De verwachtingen zijn niet rooskleurig, maar daar kun je je op kleden. Misschien ook een idee om juist nu een bezoekje te brengen in de Kunst Super. Vandaag raadt filmprogrammeur Louk Voncken de Duitse animatiefilm 'Laufende Geschäfte' aan, die om kwart voor elf wordt vertoond.Duurt negen minuten. Gewoon doen! Ons Verleidingsteam staat wederom in de startblokken om op uw gevoel in te spelen. Let op hun aantrekkelijke acties. SMS en kom op de meest verleidelijke plekjes op het Discount Paradise. En als er iets geks gebeurd om u heen, dan weet u wie daar achter zitten. Daarnaast is er nog dat ruime cultuuraanbod. Zorg dat u er bij bent, want op=op. De keuze wordt vandaag 'Pollux' of 'Das Pop'. Maar niet getreurd. 'The Dromosophist Company' treedt vandaag weer op! Gisteren een wonderschone voorstelling 'La Competitiva', op de theatervloer in de Discount Paradise. Nu alleen vandaag 'El Cubo Libre'. Vier enthousiaste jonge wereldburgers. Na de 'Wereldband', 'Firma Mes' en de Syrische 'Omar Souleyman' kunt u ook nog doorswingen. En dan te bedenken dat de senioren gefêteerd worden door SOB en het Zomerparkfeest. Dit jaar voor de tiende keer. En de Witter Reus is helemaal uitverkocht. Zij zijn massaal verleid tot toegankelijk entertainment, zoete vlaai met koffie en een neutje. Deze doelgroep wordt steeds groter en daar spelen we als Zomerparkfeest handig op in. De senioren zijn de toekomst. Maar nu eerst voor alle jaargetijden, wegdromen bij 'The Dromosophist Company' en ademloos kijken naar de film over Staff Benda Bilili. Of toch ook de baarden van 'Megafaun'? De wat jongere senioren moeten zorgen dat ze 's avonds laat bij 'Naald en Kraak' op de Happy Valley zijn. Lekker swingen in een verleidelijk tuniekje en fris geschoren. Tot dan!
 • 26-08-2010  - "Ik kan alles weerstaan, behalve verleiding". Dit zijn de markante woorden van de beroemde schrijver/dichter Oscar Wilde. Tekenend voor deze tijd, waarin wij als burgers, als consument, maar ook als festivalbezoeker, overspoeld worden met verleidelijkste verlokkingen. Het aanbod is gigantisch en in vele varianten op ooghoogte voor de grijp. Van het verrassende eigen merk tot de betrouwbaarheid van het A label. Van individuele porties tot de extra grote familiezak. Van beperkt houdbaar tot tijdloos design. Elke minuut staan we voor keuzes of gemeenschappelijke afwegingen. Overal. In de politiek, in ons leven en zo is het op het Zomerparkfeest niet anders. Ons cultuurassortiment is ook gigantisch. Vele muziekstijlen hapklaar voor u in het schap. Van heerlijke Portugese fado en rauwe hiphop tot gemakkelijke verteerbare Bläck Fööss en zoete ballroomjazz. Van versgemaakte poëzie tot een kant en klare megamix van Roska plus acties van ons Verleidingsbureau, alleen zonder klantenkaart. U moet kiezen, alweer, en wees alert op onze scherpe aanbiedingen. Wat te zeggen van zes jonge creatievelingen opgesloten in Het Glazen Huisch. Eén doel: Verleiden! Ze vormen een speciaal reclamebureau binnen het Zomerparkfeest met Hilke Heijmans (schrijver), Tim Arts (reclamemaker), Jeroen Houben (audiovisueel), Alessandro Cau (industrieel vormgever), Stefan van den Boogaard (reclamemaker) en Eli Capello (vormgever). Nieuw! De Saladebar. Jongeren zonder dagbesteding, studie of werk gaan koken op het Zomerparkfeest. Hierdoor worden ze voorbereid op werk en/of opleiding ondersteund door het ROC. De opbouwfase is nog een paar uur en dan moet alles klaar staan. De ventilatoren hangen in de Tempel van de Gouden Noot. De torens voor de Witte Reus en Kunst Super staan. De barrier kaarsrecht. De sponsoravond heeft een prachtig schilderij opgeleverd. De Happy Valley is een groene oase. De sokkel met de echte 40 karaats gouden noot staat voor de ingang van de Tempel van de Gouden Noot. Een megaklus is geklaard. Het wonder van het Julianapark. Een enorme pluim voor al die vrijwilligers die de hele dag hun stentje bijdragen. Onbetaalbaar! Aan de andere kant is het nu vijf jaar geleden al dat Glenn Corneille om het leven is gekomen. Glenn heeft ook veel betekend voor het Zomerparkfeest. Hij wordt ook bij deze opening van het Zomerparkfeest vandaag weer gemist. Om hem te eren heeft documentairemaker Rob Hodselmans een korte film over Glenn gemaakt en te zien op de site van Take Five. Of koop het boek van Albert Lamberts bij Koops. We zullen aan hem denken als Bert zijn eerste liedje zingt. Hopelijk staat de Discount Paradise vol met muziekliefhebbers. En meteen daarna groots straattheater met Compagnie with Balls. Dan is het vierendertigste Zomerparkfeest begonnen. Betovering. Sprookjesachtige verlokking. Dus troost u met de gedachte van Oscar Wilde "Je komt pas van de verleiding af als je eraan toegeeft".
 • 25-08-2010  - Stralend weer! De Rabobank pinautomaten zijn binnen en worden meteen vanavond bij de Vriendenavond ingezet. En dit jaar is pinnen gratis. Het decoratieteam met Teun, Kim, Jannie en Daan, maakt er een troepje van tussen de kleedkamers backstage. Maar het wordt mooi. Bob en Patrick, Ed en Willem Bever voor de insiders, zijn in de buurt en bekommeren zich om Het Glazen Huisch. Met de Speakers Corner van vorig jaar. Hergebruik. Daarna wordt het chique ingericht met een glazen tafel en design stoeltjes. Van Berden. Enkele organisatoren van het Tilburgse Festival Mundial komen langs. Uit interesse voor het Zomerparkfeest. Ook Sjeng Scheepers van de adviescommissie cultuur van de Provincie is benieuwd. Net terug van vakantie. We lopen wat rond en raken bedwelmd van de boenwas in de Tempel van de Gouden Noot. Gonzo is ook gesignaleerd! Mika demonstreert enthousiast hoe je een heerlijk soepje maakt. Alle ingrediënten, kopje, lepel, zakje naar keuze en heet water. Hij kan zo de reclamewereld in. De briefing is weer kort en zonder al te gekke dingen. Even later staan de kassaborden, weliswaar nog onverlicht, op de verkooppunten. Aan de Deken van Oppensingel reguleren twee strenge politieagenten met steun van Rambo het verkeer. Piekdrukte eventjes. Het gele kindershirt is leuk met 'Wie is er niet groot mee geworden' voorop. Jannie en Leon fotograferen mensen met een gouden noot. Ook een verleidingsproject waarschijnlijk. Guus is 's middags naar Maastricht voor een uitzending van L1. Extra reclame over het thema. Met name het thema blijkt. Daar waren ze erg in geïnteresseerd. Eerst nog elf kaarten voor het Seniorenmatinee. Nu totaal uitverkocht. Super! 's Avonds zijn er al drie Zomerparkfeestactiviteiten parallel. Het programma is al begonnen. De tapcursus, het uitdelen van de vrijwilligerspakketten en de Vriendenavond. De tapcursus in de Blauwe Trap is leerzaam en toch leuk. Met chirurgische precisie moet de schuimkraag met de juiste hoek (37 graden) en de correcte vochtigheidsgraad (89%) worden afgestreken. Een waternatte film zorgt voor een optimale schuimkraag en maximale smaaksensatie. Geen cellulitus biertjes meer op het Zomerparkfeest dus. Tjal heeft het verschil echt geproefd. Ondanks haar scepsis. Zelfs de meest ervaren tappers zijn onder de indruk en praatten er laat op de avond nog enthousiast over. Het is topdrukte bij Jellie en haar team. De ingeschreven vrijwilligers staan in de rij. We worden verleid om ons in Health City te laten verwennen en bij Perron55 ook na het Zomerparkfeest van mooie optredens te genieten. Gaan we zeker doen! Ondertussen is er nog een laatste briefing van Eefke met de presentatoren. Alleen Baer is er niet bij. Handige presentatietips worden uitgewisseld. Vriend zijn van het Zomerparkfeest is geen kwestie van het inschrijfformulier invullen. Vriend zijn is meer. Veel meer. Vriend zijn van het Zomerparkfeest is 'A Way of Living'. Met hoofdletters geschreven. Je staat ermee op, je gaat ermee naar bed, het staat op je voorhoofd gegrift, je gedachten zijn erdoor gevormd, je staat zo in het leven. Het is een oergevoel. Daarom staan er zoveel Zomerparkfeestvrienden onder de sfeervolle bomen bij de Happy Valley. Fanfare Trottoir speelt vanuit het Moluks eettentje. Josje en Joost vermaken de vrienden wederom zoals zij dat kunnen en daarna wordt je doos gevuld. Ria is de Mayor van het Zomerparkfeest. Een applicatie op de iPhone en Foursquare in combinatie met je GPS coordinaten. Teun en Marcel volgen haar op de voet. Iedereen is trots om het mooie Vrienden T-shirt. Met het vrolijke ontwerp van de bescheiden Aschwin Breur. De rondleiding met megafoon langs alle leuke plekjes op het Zomerparkfeest maakt indruk. Het decoratieteam monteert de slogans met Carel op de Super Knaller. Wat een werk! En er moet nog zoveel gebeuren. Maar ... we hebben nog twee dagen.
 • 24-08-2010  - Ik word wakker van het regengekletter. De lucht is akelig grijs. Vandaag gaat het Verleidingsbureau beginnen. Kunnen ze de weergoden ook verlokken? Regenjas aan. Het gras krijgt het moeilijk. Het Zomerparkfeest wordt op de proef gesteld. Grote plassen water. Even later zijn ze weg. Dankzij Stinissen. Met ultramoderne laserapparatuur wordt de oude Vlaamse spiegeltent uitgelijnd. Het is een anachronisme. De mannen van Schrobbelèr zetten in de hoek hun tenten op. 'Schrobbelèr goes America'. Bart laat met een knipoog enkele kruiken achter. De kleine glaasjes gaan van hand tot hand die avond. De briefing is kort zonder grote problemen. Els lukt het wel om koffie uit de automaat te krijgen. Plotje niet. Het sponsorplatform in de Super Knaller wordt nog toegevoegd. Twee VIP podia dus. 'Cevaficci', dat is dat lekkere worstje wat onze chef-kok gaat serveren. Angela van Dagblad de Limburger gaat wellicht een special over hem en de hele keuken maken. Het Zomerparkfeest achter de schermen. Het Verleidingsbureau wordt geïnstrueerd in Koekoek en komt daarna naar 'Het Glazen Huisch'. De L1 camera's snorren en ieder wordt individueel geïnterviewd. Nog wat onwennig lopen ze met elkaar op. Ze kennen elkaar nog niet. Dat moet de komende dagen veranderen. Lukt ook. In alle wc's komt 'Satino Black'. Een duurzame wc-rol van Van Houtem. Ondertussen gaat het trussenteam gestaag verder. Zij zijn herkenbaar aan de borgveer op de rand van hun T-shirt. Ze hanteren de slogan 'We houwe de pin erin'. Het eten van de Koel is weer prima. De vrijwilligerstent is al aardig vol met opbouwers. In de hoek heeft Ger de relaxstoel ontdekt. Terecht. De tussenstand voor de Seniorenmiddag is nog 24 kaarten. Bijna uitverkocht dus! De borden aan de buitenkant worden aan het hek bevestigd. Inclusief de niet parkeren en enkele nooduitgang tekens. Het lijken al de details van de opbouw. Zelfs enkele binnenhekken hebben we al gezien. Na het eten wordt de hoofdingang nog even gezet in twee uur. Trussenbaas Kay en zijn charmante assistent en stand-in Jasper krijgen goede tips en technische ondersteuning van ervaringsdeskundige Erik Lange. Het dak van het hoofdpodium, alias de Super Knaller, en de grote tent, als De Witte Reus, liggen erop. Het park heeft meteen een andere blik. Jan, Sam, Ciske en Paul maken een rondje en inventariseren wat er nog moet gebeuren. Sam houd het draaiboek in de gaten. Morgenvroeg beginnen ze vrolijk aan het Vriendenpodium. Vandaar de naam Happy Valley. Dan wordt ook alles klaargemaakt voor de Vriendenavond. Met een groep van zo'n zeshonderd Vrienden een van de grotere sponsoren van het Zomerparkfeest. Zij zullen ook wel benieuwd zijn hoe het er allemaal uit gaat zien. Kim, Mieke en Peter spreken met Paul en Carel de laatste zaken door voor de aankleding. Dat wordt de volgende fase in de opbouw. Voor Sam wordt het ook een speciale dag.
 • 23-08-2010  - De initialen van het Zomerparkfeest lichtten gisteren op in het kapelleke van Genooi. Voor we het weten is het al twitterend de wereld door. De worst is voor Santa Clara. We wensen elkaar succes. Aan de voorbereiding kan het niet liggen. Nu het weer nog. Paul fietst naar huis met zijn Metropool fiets, zijn Metropaul en brace. We krijgen bezoek van Mieke en zij biedt ons het T-shirt van de Vrienden aan. Prachtig. Terug op het terrein is er al veel gebeurd. De vlaggenmasten staan keurig op een lijn. De 'Lumarlinie'. Het tentenkampje staat en het is er al gezellig. Vlak naast de ingang. Niels bouwt het nog op. De politie zit hoog en droog met een perfect zicht op de Deken van Oppensingel. Dat zal wel nodig zijn bij de Bläck Fööss. Is de verwachting. We krijgen een geel opbouwbandje. De eerste laag van de Super Knaller staat rond de middag. Met dank aan het gedegen podiumteam met Jan&Jan&Michiel&Ger. Jans dochter zingt vrijdag op de seniorenmiddag. Leuk. Trouwens, nog 53 kaarten zijn er beschikbaar! Bel je moeder en geef haar op. Wim Aerts verbaast zich over de technische tekening en ontdekt zijn naam meerdere keren, WA. De 'Parktechnische Heere' grinniken. Dat zijn de wateraanvoerpunten. Marc is zijn leesbril kwijt en daardoor ziet hij nauwelijks wat er op buienradar staat. Wij voelen het rond drie uur 's middags. De eerst fikse hoosbui valt en we zitten droog onder de partytent. Via twitter krijgen we door dat Baer de Mont Ventoux beklommen heeft. In drie uur. Knap. De Buurt Super, naar een idee van Ellen, is al provisorisch ingericht. Catering 'De Koel' kan het eten komen brengen. Na het lekkere diner, twee buien, de opklaringen en tijdens de mooie regenboog, ontstopt Michiel een afvoerput. Modder, drap en plastic zakjes haalt hij eruit. Het regenwater kolkt ineens weg. We willen er een speciaal 'zwart' bandje voor in het leven roepen. Daarna gaan we goedgemutst nog door met 'Interal' trussen plaatsen. Na de kleine ingang en het theatercarré, nu het sponsorbord. Na het werk gaat iedereen tegen de schemering huiswaarts. Moe, maar voldaan val ik in slaap met de woorden 'weltrussen'.
 • 22-08-2010  - Charlotte, ook wel de charmante lopende rekening van het Zomerparkfeest genoemd, komt aanwandelen en zit daarna lekker even in de zon. Het gezellige terrasje voor de pipowagen van de technische opbouwploeg. Daar zitten ook Jacqueline, Ellen en een van de tweeling, Carlijn of Marijke ook. Ik noem haar Carijke of Marlijn. Dan zit ik altijd voor de helft goed. Fred komt in het golfkarretje aanrijden met cowboyhoed. Alles is uitgemeten. 'Mission completed'. In de kassawagen werken is nog nooit zo veilig geweest. De politiewagen staat er bovenop! Jasper laat trots zijn Mikita-set zien. Honderdzestig euro! Geen geld, maar wel kwaliteit. Het zou zo een slogan kunnen zijn van het Zomerparkfeest Verleidingsbureau. Maar 'Zeg nooit boormachine tegen een Mikita!'. Michiel Coenen komt binnenwandelen, bijna rechtstreeks van het ziekenhuis. De perforaties in zijn arm zijn nog zichtbaar. Bacteriële infectie. Maar als echte Parcaholic staat hij morgenmiddag trussen op te bouwen! Die zijn nodig voor alle reclame-uitingen van het aankleedteam. Mieke en Carel laten trots alle negen rollen banners zien. Op haar laptop staat hoe het allemaal gaat worden. Het wordt een bont gebeuren. En heel schoon. Dat staat vast. In de Witte Reus kan al het zwarte geld worden witgewassen. De bonnen zijn dit jaar trouwens milieuvriendelijk en handzamer. En ... PINNEN is gratis! Geweldig. Gewoon doen. De bankencrisis heeft zich vandaag uitgebreid. Er moesten nog speciale onderstellen onder de bierbanken komen. Paul heeft alles voorbereid. Acht man concurreren elkaar met de assemblagetijd. Er worden twee Tayloriaanse lijnen opgezet. Deze crisis is in ieder geval zonder financiële steun gekeerd. Gezamenlijk wordt er een extra bierbank gemaakt. Voor Ger, Luc en Eric Lange. Meer verklap ik (nog) niet. De vrachtwagen van de AutoArena staat in het park met stickers en al. Van verre zie je al dat dit ons busje is. Ciske is de vaste chauffeur. En alle spullen in Jan's garage zijn al door hem en Wolfgang ermee opgehaald. De container wordt na een jaar opengemaakt. De lucht is typisch. Dat is niet cynisch, niet ironisch en ook niet sarcastisch bedoeld. Er zijn nog vierenvijftig plaatsen beschikbaar voor de Seniorenmatinee aanstaande vrijdag. Nog even en we zijn uitverkocht. Om zeven uur zit ik, fris gewassen, in de uitzending van Venlo on Air. De tweejarige Venlo on Air moet ik nu zeggen. Er is vlaai met twee kaarsjes en de sfeer is opperbest. De tijd is veel te kort om alles van het Zomerparkfeest te vertellen. Maar dat is niet erg. Iedereen moet gewoon komen vanaf donderdag zeven uur en pas om twee uur maandagochtend weer naar huis gaan. Een beetje zoals wij hier in het Julianapark. Je zou zo een ansichtkaart naar huis kunnen sturen met 'Het is hier fantastisch!'.
 • 21-08-2010  - De bankstellen voor het artiestencafé zijn wel erg vroeg dit jaar. In een groot grasveld ligt een hoopje oude degelijke meubels in de felle zon. Het Glazen Huisch staat als een huis. De mannen van Lumar plaatsten het met een onwaarschijnlijke precisie. Zo ook de kassa. Waterpas. Klasse. De Strijpstreep en de Martijnlijn zijn nog nooit zo recht getrokken en van alle kanten gefotografeerd. Het uitmeten en de haakse hoeken bepalen met Carel's Corner kan beginnen. Alle maten staan in milimeters nauwkeurig op tekening. Achter de schermen zijn ook anderen hard aan het werk. De Vrienden T-shirts zijn binnen gekomen. Mieke Teelen en Wim Aerts kunnen aan de bak. De sponsorpakketten worden ook op de achtergrond klaargemaakt. Die gaan maandag rondgebracht worden. De verwachtingen van de echte Gouden Noot van CAS zijn hooggespannen. Bij Mieke Ummels ligt ook alles klaar voor de aankleding van het park. De werkdag in het Julianapark wordt opgeleukt door Bata, onze contactpersoon van de gemeente. Hij heeft een professioneel weerbericht. Er zit een klein regendipje eraan te komen, maar daarna wordt het prima festivalweer. Niet te warm, niet te fris. Volgens hem "wordt het mooie weer mede mogelijk gemaakt door Brand". Lachend van oor tot oor fietst hij van het park af. Saartje kan haar nieuwe tweedehands zomerjurk spiegelen in de grote ruiten van Het Glazen Huisch. Bewonderend werd nog gepraat over de commercial van Maarten. Sommigen kennen Maarten (nog) niet. Maar toen we zeiden dat dat die jongen is die Beppo beter kan nadoen dan Beppo zelf, wist iedereen het meteen. De Zomerparkfeest familie is klein. Alhoewel er al veel aan het werk zijn. Onder andere Fred, Cor, Jan, Ciske, Louis, Sam, Paul, Hans en Wolfgang. We hebben bij het Zomerparkfeest helaas wel last van de bankencrisis. Een van de vaste banken op de gele halfverharding kan nog niet weg. Naar een oplossing wordt naarstig gezocht en zal ongetwijfeld gevonden worden. We hopen dat het Zomerparkfeest toch kan doorgaan. De zware startdag met uitzetten eindigt bij Hapas, waar Guus ons bedient met lekkere pilsjes en een hapje eten. En geslapen dat we hebben! Morgen de tweede opbouwdag.
 • 20-08-2010  - Het eerste programmaboekje is officieel gepresenteerd aan Piet Kakasina. Ook wel de Heintje Davids van het Zomerparkfeest genoemd. Maar nu, na jarenlange trouwe dienst als backstage manager, geen vrijwilliger meer. En we kunnen hem niet weer verleiden! Zegt hij nu. Daarna ging het milieuvriendelijke, bijna eetbare 'foldertje' grif van hand tot hand. Han lustte er nog wel een. En op menig iPhone verscheen onze commercial. Met lachende mensen gegroepeerd rondom zo'n klein schermpje. Grappig gezicht. Er ontstonen allerlei verleidingsideeen met Mieke, Maud, Rob en Maaike voor de Picknick op de Happy Valley van belleblazen tot Bob Ross (zie http://www.youtube.com/watch?v=3b6_qcuGLKw, met dank aan Maud). Vanmorgen ook een megastuk in De Limburger over onze programmeur Johan Hauser. De spanning van de eerste keer kun je tussen de regels door lezen. Hij gaat nu vandaag even lekker relaxen op Lowlands. De megaklus is halverwege. Guus laat trots de paginagrote advertentie in onze huisstijl in het cultureel getinte Duitse Westzeit zien. Fest der Verfuehrung heten we daar!. Vandaag worden de strepen getrokken. Ger is erbij als fotograaf. Even later wordt het fameuze hoekspiegeltje van Carel tevoorschijn gehaald, Carel'sCorner. Daarmee wordt de regietent uitgemeten. Jan zal er bovenop staan. Er ligt voor de zekerheid ook een strecher klaar voor Jan's geblesseerde rug. Guus gaat vandaag met een team boekjes rondbrengen in de stad. Gigant brengt de lading containers een dag eerder. Lumar is al bezig in het park met rubberen matten en metalen containers. Het Berden Glazen Huisch wordt door hen vandaag gebracht! Het wordt vandaag stralend weer. Kortom meer dan reden genoeg om langs te lopen. Nog een paar nachtjes slapen. De stad kan zich alvast gaan opmaken voor het Zomerparkfeest van 2010.
 • 19-08-2010  - Ed en Willem Bever zijn al rondom het park gesignaleerd met het blauwe Duivesteijn autootje. Met gereedschap. Zonder aanhanger. Zonder hout. Nog. Het Julianapark is al gedeeltelijk omhekt. De mannen van Lumar zijn er steeds vroeger bij, lijkt het. Sam en Paul verzekeren me van niet. Grappen makend met een kop sterke koffie. De zogenaamde nulmeting met onze gemeenteman Bata is al gedaan. De boomstammetjes, alias statafels volgens Wim, worden weggehaald. De eerste meeting vandaag over duurzaamheid voor 2010 en 2011 al gehad met Guus en Henriette Stroucken. Frans Josten op de bakfiets maakt zich op voor de Italiaanse wijnreis, met o.a. Fried. Zondag vertrekken en op de sponsorwoensdagavond weer op tijd terug. Met een laat biertje in het park. De programmaboekjes worden vanavond gepresenteerd in het cafe onder onze vergaderruimte. Take Five dus. Trouwens in de stad is het als het goed is dan ook al verspreid en kan iedereen er één halen. Johan zit bijna op Lowlands om inspiratie op te doen. Marc en Yvette zitten nog in tropische oorden. Baer is ook al gespot met zijn broer Boy. Arno gaat zowiezo niet op vakantie. Andere vakantiegangers komen al druppelsgewijs terug. Er komt een loterij voor een ballonvaart van L1 op festivalzaterdag. Inschrijven kan straks via E3 en de Parkpraot. Fransz samen met Guus getroffen. Fransz is met Hans Thijssen zeer nauw betrokken geweest bij de oprichting van het Zomerstraatfeest en gaat de vergelijking tussen toen en nu registreren. Voer voor psychologen en voor ons zevende lustrum volgend jaar. We hebben trouwens nu al een jubileum. Het is vandaag precies de 238e blog! Precies zeven keer vierendertig. Toeval bestaat niet.
 • 18-08-2010  - En dan barst het festival weer los en laten we alle koopjesjagers binnen. Iedereen aast natuurlijk op de goedkoopste optredens. Op dit moment worden op alle fronten de laatste voorbereidingen gepleegd. De 'public relation' machine draait overuren. De ene mailing na de andere. Op twitter, via sms, via email en zelfs mondeling. De laatste meeting voor de seniorenmiddag is geweest. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar! Dus bel je oudere moeder en schrijf haar in. Er komt een sociale Saladebar. Het draaiboek voor de sponsorwoensdagavond is rond. Het menu voor alle dagen is voorbereid door onze meesterkok Alois. De shirts van de vrijwilligers, sponsoren en de Vrienden komen per koerier binnen. De eerste grote en kleinere aanbetalingen zijn de deur uit. De programmaboekjes komen morgen binnen. Loop dan naar de stad, naar VVV, de bieb en de cafeetjes in de binnenstad. Zo zijn er talrijke beginnetjes van het Zomerparkfeest. Elke keer weer een mijlpaal. Zo ook vrijdagmiddag, dan begint het Zomerparkfeest met het krijten van de belangrijke Martijnlijn met parallel daaraan de symbolische Strijpstreep. Maar twee dagen later begint het Zomerparkfeest weer met het ontsteken van kaarsjes bij het Kapelleke van Genooi. Een schietgebedje en een worst voor de Heilige Clara. Voor goed weer en een goede afloop. Kaarsjes samen aansteken en elkaar steun geven. Het is een geweldige verantwoordelijkheid die we samen als vrijwilligers aangaan. Elk jaar weer opnieuw. Daarom dat kaarsje en even tegen elkaar aan schurken. Elkaar succes wensen. Ieder op zijn of haar terrein. Want als het eenmaal loopt dan is er geen houden aan. Dan dendert de reclamemachine door, rennen de voordeeltjesjagers als dolle rond in het Julianapark en schalt de Telsell commercial door de speakers. Dan is het weer begonnen.
 • 16-08-2010  - In het Julianapark hebben we de 'Kunst Super', waar interessante lezingen worden gehouden en ook theater en films worden vertoond. Loop na de Ouverture eens binnen bij Jeanette ten Kate over het complexe veilingencircus in kunst met alsmaar stijgende kijkcijfers en uiterlijk vertoon. Of het verhaal van Carolien Roodvoets op zondag over de verleidelijkheid van foute mannen en toch vreemdgaan. Ik pluk er zo twee uit de 'Kunst Super' alias 'Museum van Bommel van Dam'. Maar er hangt ook Kunst, met een grote K. Van Ger Lataster en Marijke Akkermans. Dus je kunt je zintuigen op alle manieren de kost geven. Om het park heen zijn ook, weliswaar kleine, musea te bewonderen. We hebben het al eens een keer eerder gehad over het kleinste museum aan het begin van de Stalbergweg. Van Marlies en Geert van Sounds. Op scheenbeenhoogte. Deze keer wil ik jullie wijzen op een ook heel bijzondere tentoonstelling in de Keullerstraat. Bij Fransje en Huub. Deze exposities zijn ook vanaf de straat te bewonderen. Het hele jaar door zelfs. Steeds actueel. Halverwege de straat kun je het museumpje vrij inkijken. Het is van oudsher een sigarenzaakje geweest voor de notabelen van het Rosarium. Die wilden geen ordinaire winkels in hun wijk hebben, maar wel de verleidelijkheden van het leven niet missen. Dus werd er aan de rand, op de Keullerstraat, vlakbij het Julianapark, een sigarenwinkeltje gedoogd. Vanaf vandaag is de oude winkelvitrine getooid met Zomerparkfeest posters en nog meer shabby reclames, aangevuld met allerlei chique, verleidelijke verlokkingen van onze huidige welvaartsmaatschappij. De tweestrijd in onze persoonlijke keuzes kunnen haast niet schrijnender in beeld worden gebracht. Het Keullermuseum is ook opgenomen in de stadse route door het Museumkwartier. Neem ik toch aan, meneer de wethouder?
 • 13-08-2010  - Elk jaar geven onze bezoekers gul hun geld uit aan consumptiebonnen. Zij kunnen en hoeven hun verleiding niet te weerstaan tijdens die vier dolle dwaze dagen. Dit jaar zelfs milieuvriendelijke bonnen! Gedrukt op milieuvriendelijk papier en beschreven met milieuvriendelijke inkt. En het irritante middenstrookje is weg. Dat reepje papier wat je in de buurt van de kassa's zag liggen. Iedereen scheurde het er meteen vanaf. Weg ermee. Ook het formaat is iets handiger. Marc, onze penningmeester heeft zich er hard voor gemaakt om dit voor elkaar te krijgen. En als hij eenmaal iets wil, dan lukt hem dat ook. Zo ook dit project. Maar de bonnen hebben nog wel die rare puzzelvorm en ze zijn nog wel groot genoeg zodat onze sponsoren erop staan. Zoals Lagotronics, Brand, Dirkx, Versado, De Twee Gebroeders van Venlo, Cas, WAA Groep, Systemec, Hotel Wilhelmina, etc. Vele bezoekers laten ook het wisselgeld zitten. Zij zien dat als fooi voor het Zomerparkfeest. Maar wij zien dat ook als fooi. Daarom geven wij die fooi weg. Al jaren. Maar wel naar een heel goed doel. Dit jaar is dat het Toon Hermans Huis. Een inloophuis middenin de stad. Voor mensen met last van kanker. Daar weten ze er wel raad mee. Uit ervaring. Zij kunnen mensen bijstaan in hun ziekte en hen helpen er bovenop te komen of er in ieder geval mee om te gaan. Daarom gaat uw fooi naar hen. Ik hoop dat u ermee eens bent. Wilt u ons Zomerparkfeest direct steunen, dan kan dat altijd nog via de Vrienden van het Zomerparkfeest. Dan zorgt u dat we elk jaar weer door kunnen gaan en dat we leuke optredens kunnen organiseren zodat er in die vier dagen genoeg mensen komen die ook weer een fooi achterlaten, zodat we de fooi weer door kunnen geven aan een goed doel. Zo helpen we elkaar. Trouwens, nog een kleine week en dan start de opbouw in het Julianapark met het trekken van de Martijnlijn.
 • 10-08-2010  - Je voelt je klein. Heel klein. In het hooggebergte van Noord Spanje. Aigestortes. Wandelend van hut naar hut. Van piek naar pas. Op zo zeventwintighonderd meter hoogte. Van alles en iedereen verlaten. De stilte is nog nooit zo aanwezig. De afdalingen zo steil. De gesprekken zo basic. De slaap zo diep en de dromen zo bizar. En de lucht zo fris. Maar ook hier zijn de verleidingen groot. Toulouse lonkt. Haar cultuur. Haar musea. Haar muziek. Haar kathedralen. Haar drukte. Haar Franse joix de vivre. Haar polyphonale muziek. Haar terrasjes. Haar expressootjes met een croissantje. Smorgens als de stad tot leven komt. En het slenteren zonder dalen. Vanuit de bergen, ben ik dus al een beetje op de terugweg en het Zomerparkfeest komt dichterbij. Zeker in mijn dromen. Plots wordt ik wakker als Johan aan mij vraagt waarom ik niet bij de Ouverture met Bert, 'T Verlange en de Score Jazz Orchestre was. Vertwijfeld zit ik rechtop in mijn bed met dik matras. De realisatie komt even later. Dromen zijn soms zo realistisch. Net echt. Ik kom weer dichterbij Venlo. Daar komt het door. En dan komt ook weer de drang om te bloggen op. In een hotelletje kan ik Frans internetten. Op een Frans toetsenbord. En daar staat de a op de q, de w op de z en de n op de m. Als ik dus even enthousiast aan het typen ben staat er Wonerpqrkfeest in plaats van Zomerparkfeest. Ik moet dus opletten wat ik type. Qndes aordt het een onleesbqqr verhqql en dqqr hebben ze miks qqn. Nqqr de verleiding is ael erg groot on snel te schrijven woqls ik ook thuis doe op nijm conputer.